De zorgpremie gaat volgend jaar omhoog.. Lees hier wat er gaat gebeuren!

Vanaf volgend jaar gaat de zorgpremie fors omhoog, het wordt gemiddeld een tientje per maand duurder. Dit is door bronnen rond het kabinet gemeld.

Onder andere de telegraaf zegt de uitgelekte cijfers van Prinsjesdag te hebben waaruit dit blijkt. Volgens de krant betalen verzekerden dit jaar gemiddeld 1290 euro, wat op 107,50 per maand uitkomt.

Er wordt verwacht dat dit bedrag fors omhoog gaat. De jaarlijkse basispremie zal rond de 1432 liggen, dit zou betekenen dat je 119,30 per maand moet gaan betalen. Dit is een verschil van ongeveer 12 euro per maand.

Deze stijging hangt samen met verschillende factoren, bericht het AD. De voornamelijke reden is dat de economie goed loopt, hierdoor lopen de lonen en prijzen in de zorg ook op. Ondanks deze gegevens wil het ministerie de cijfers niet bevestigen, aldus de krant.

Mensen met een minimuminkomen zullen echter een hogere zorgtoeslag ontvangen. Eenpersoonshuishoudens kunnen een maximale stijging van 92 euro verwachten. Dat is dus minder dan de stijging, de redenering is omdat de lonen oplopen er meer zelf bijgedragen moet worden. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt het maximale bedrag met 277 euro.

Omdat de cijfers als richtlijnen worden gebruikt is het nog niet 100% zeker dat de zorgpremie omhoog gaat. De exacte tarieven worden door de zorgverzekeraars bepaald.

Zorg dat je niet teveel betaalt en vergelijk nu je zorgpremies op consumentenvergelijker.nl

Reacties