Deze bejaarde man fotografeert elke dag wat hij in het tehuis te eten krijgt. Schokkende foto’s..

Dit is Jürgen, een bejaarde man die wegens ziekte in het verzorgingstehuis is beland. Hij is blij met de opvang maar het eten wat hij elke dag krijgt voorgeschoteld is zo vreselijk slecht dat hij er foto’s van besloot te maken. Deze foto’s gaan nu de hele wereld over en krijgen veel aandacht. Het was niet zijn doel om het thuis ten schande te maken maar om de kwaliteit van het eten dat vele ouderen voorgeschoteld krijgen te laag is. Hij weegt nog maar 45 kg en dat is natuurlijk erg gevaarlijk.. Bekijk de foto’s hieronder!

20 juni 2015, ’s middags – Aardappelpuree met gemalen vlees en gemalen lever.
middageten

16 juni 2015, ’s middags – Aardappelpuree met saus.
bejaardentehuis

17 juni 2015, ’s middags – 4 worsten met één sneetje brood.
seniore

20 maart 2016, ontbijt – 2 sneetjes brood, een pakje boter, een beetje jam en drie plakjes worst.
ontbijt

21 juni 2015, lunch – Aardappelpuree, erwtenpuree, vleespuree, 1/8 liter soep, vanille-ijs en ananassap.
lunch

Nadat de foto’s heel Nederland door gingen is de bejaarde man uit het tehuis gezet.. Het tehuis wil er verder niet op in gaan.

Het enige wat deze man wilde is het bewust maken van de tehuizen en aandacht vragen voor de gezondheid. Hij is zich r van bewust dat veel mensen in de gezondheidssector onderbetaald zijn terwijl ze veel uren maken en enorm hard werken.. Ik hoop dat deze foto’s helpen dit onderwerp aan de politieke aandacht te brengen.. Deel daarom deze foto’s met vrienden en familie en draag je steentje bij.

Reacties