Dit is de reden waarom je pastawater nooit moet weggooien!

Ben jij ook zo dol op het pasta? Dan gooi je vast en zeker het water van je pasta ook altijd weg in je gootsteen? Dat is eigenlijk best zonde! Je kunt er je eten namelijk nog veel lekkerder mee maken. Wist je dat chefs overgebleven water ‘vloeibaar goud’ noemen? Als je leest waarom je dit niet moet weggooien, zal je het vast en zeker bewaren.

Het water dat in je pan overblijft bevat namelijk zetmeel, wat van de je geliefde pasta afkomstig is. Deze substantie is een emulgator, dit houdt in dat je hiermee producten of stoffen kunt mengen die normaal lastig of niet mengbaar zijn, zoals water en olie. Het water van de gekookte pasta zorgt er ook voor dat je pasta niet aan elkaar plakt.

Ook is het water prima te gebruiken als een verdikkingsmiddel voor bij bijvoorbeeld sauzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pastasaus? Hiermee voorkom je dat de olie die je hebt gebruikt zich scheidt van de rest van de saus. Op deze manier blijft je saus een mooie substantie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles goed door elkaar mengt, zodat je saus ook wat dikker wordt.

Reacties