Dit is DE sneaky manier waarom Cheetos verslavender zijn dan andere chipssoorten..

Je kent het wel.. Je hebt helemaal geen zin in chips maar iemand anders is chips aan het eten. Je eet een handje chips en voor je het weet ben je die hele zak aan het opvreten.. Hoe kan dat nou?? Vooral met Cheetos-chips is het hek dan echt van de dam en kun je niet meer stoppen. Terwijl het niet eens zo lekker is en je handen helemaal onder zitten. Hoe werkt dat nou precies? De makers hebben die heel slim gedaan.

Dat sommige voedingsmiddelen verslavend zijn, heeft iedereen weleens ondervonden. De een kan die zak dropjes niet met rust laten en een ander kan zich tegoed doen aan diverse kazen. Ook Cheetos is een van die snacks waar we niet van kunnen stoppen met eten. Maar hoe komt dat toch? De chips bevat een poeder dat tjokvol vet, suiker en stoffen zit waar je lichaam naar hunkert, omdat je hersenen die smaak onthouden. Maar dat is nog niet het enige.

Cheetos-verslaving
Vrijwel alle chips bevat dat poeder, waar ons lichaam zo dol op is. Maar bij Cheetos is er nog een reden waarom we niet kunnen stoppen met eten. Cheetos smelten namelijk op je tong. Je lichaam denkt dat iets vrijwel geen calorieën bevat als het zo snel in je mond verdwijn. Daardoor stop je al heel snel een ander chippie in je mond. En dat maakt het dat je zo graag door wilt eten.

LEES OOK: Dus dit is wat het groene randje op je chips nou echt is!

Reacties