GAS EN LICHT VANAF JULI DUURDER: ENKELE LEVERANCIERS GOOIEN DE PRIJS MET 70 EURO OMHOOG

Gaslicht, een online vergelijker bracht onlangs een inventarisatie uit waaruit blijkt dat de kosten voor gas en licht flink gaan stijgen komende maand. De verhoging verschilt per energiemaatschappij maar over het algemeen gaat alles omhoog. In dit artikel vertellen wij je ook hoe je meer kan besparen!

Op jaarbasis kan het zelfs zo zijn dat de kosten met ruim 70 euro worden verhoogd!

REDEN VAN DE STIJGING

De stijging van de kosten heeft alles te maken met de stijgende inkoopprijzen voor licht en gas. Sinds dit jaar is Nederland begonnen met het importeren van gas uit het buitenland, dit als gevolg van het terugdraaien van de gaswinning in Groningen. Klanten die de energiekosten echter hebben vastgezet, zullen niets merken van deze stijging.

ENERGIEMAATSCHAPPIJEN

De oplopende kosten verschillen zoals gezegd per energiemaatschappij. Zo gaat bij Eneco de prijs met maar liefst €63,73 omhoog en bij Nuon gemiddeld €32,31. De recordloper is Energieflex, zij verhogen hun tarieven met gemiddeld €71,64 op jaarbasis. De overige aanbieders als Powerpeers verhoogt zijn tarief met €44,83 en Engie met €36,48. Ben je aangesloten bij Energiedriect of Essent, dan heb je geluk: zij hebben aangegeven hun energiekosten gelijk te houden.

Omdat wij zelf ook niet zitten te wachten op een hogere rekening besloten we wat onderzoek te doen naar het goedkoper maken van het gas en licht. Bij de regionale dienst energiecalculatie kan je heel eenvoudig je postcode invullen, zij geven je de laagste tarieven in jou regio!

Reacties