Gooi jij ook vaak een zakje sla weg omdat het bruin is geworden? Zo blijft het langer houdbaar!

edereen kent het probleem wel dat je een zak sla koopt en het binnen een mum van tijd bruin is geworden. Het is dan niet meer lekker en eigenlijk kun je de sla dan weggooien. Wij van ViralFood hebben daarom handige en simpele tips waarmee je sla langer vers blijft.

Helaas is de houdbaarheid van sla niet heel erg lang. In ieder geval verlept verse sla minder snel dan voorgesneden sla uit een pakje. Voorgesneden sla kun je het best zo snel mogelijk na aankoop meteen eten. Maar toch hebben wij tips om het nét even langer goed te houden.


Tip 1:
Was de sla en droog het vervolgens heel goed. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een sla centrifuge gebruiken. Vouw daarna een paar keukenpapiertjes dubbel en plaats deze aan één kant van de zak. Hierna voeg je de sla toe en sluit je de zak af. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk lucht in de zak met sla zit. Op deze manier blijft je sla een paar dagen goed. Vervang het keukenpapiertje wel na een paar dagen.

Tip 2:
Bij de tweede tip haal je de sla uit het zakje van de supermarkt en leg je die op een schone thee- of handdoek. Daarna bind je de uiteinden vast met elastiekjes. De rol bewaar je in de groenten la van je koelkast en als je sla wilt eten, haal je er net zoveel uit als je nodig hebt.

Reacties