Krasjes op je dvd of cd? Zo verwijder je dit met pindakaas!

Heb jij nog een box vol met oude dvd’s? Leuk om ze zo nu en dan weer eens te bekijken. Het is dan natuurlijk mega vervelend als er teveel krassen op je dvd zitten. Je dvd speler kan er dan helemaal niks meer mee terwijl je zoveel zin had om die oude dvd te bekijken en die nou net niet op Netflix staat. Wij hebben een handig trucje voor je.

De culinaire weblog Chow plaatste een hele handige tip, waarbij uitgelegd wordt hoe je snel een kras kunt dichten door middel van pindakaas. De kras zal helaas niet voor 100 procent verwijderen, maar waarschijnlijk kun je de film wel gewoon kijken.

Het enige wat je nodig hebt is een pot pindakaas zonder stukjes (hoe gladder, hoe beter). Smeer vervolgens een laagje pindakaas op het bekraste deel en laat het een minuutje intrekken. Haal daarna de pindakaas weg met een zacht doekje of een tissue.

Nu ben je vast benieuwd hoe dit dan kan werken?

De reden dat dit werkt is dat de olie uit de pindakaas plakkerig is en de oppervlakte van de kras tijdelijk opvult. Hierdoor zal je geen haperingen hebben in je dvd en kun je,je lievelingsfilm kijken, zonder dat hij blijft haperen. Dit is helaas geen oplossing die voor altijd is. Uiteindelijk komt de kras weer terug en zul je weer tegen hetzelfde probleem aanlopen. Geen pindakaas in huis? Dan kun je dit ook proberen met tandpasta en vaseline.

Reacties