Oeps… zure matten kunnen om deze reden levensgevaarlijk zijn!

Natuurlijk weten we dat snoepen nou niet bepaald goed is voor de gezondheid. Toch kan het heerlijk zijn om je af en toe eens even lekker te laten gaan en lang uitgestrekt op de bank met een enorm snoeppot tv te kijken. Helaas zijn niet de enige nadelen van snoepen dat het slecht is voor je tanden en voor de weegschaal.zure m

Je hebt vast wel eens gehad dat je van die zure matjes hebt gegeten en daarna een schrale tong en gehemelte eraan over hebt gehouden? De zevenjarige Lachlan Canak uit Sidney at een heel doosje zure snoepjes, wat letterlijk ervoor zorgde dat er een gat in zijn tong werd gebrand.

De zure snoepjes die hij at zijn de ‘Warheids Juniors’. Dit heeft zijn naam te danken aan bijna giftig appelzuur, welke ook in zure matjes zit. Dat is een irriterende stof die schade toe kan brengen aan de slijmvliezen in de mond. Toch stond er wel een waarschuwing op de verpakking met de volgende woorden: “Het eten van meerdere snoepjes in korte tijd kan voor tijdelijke irritatie zorgen aan de gevoelige tong en mond.” Dr. Feltham zegt dat zuur nog veel erger is dan suiker.

Nu zou je denken dat de situatie van Lachlan uitzonderlijk is, maar niet is minder waar. Hij bleek namelijk niet de enige te zijn die zijn tong beschadigde aan de snoepjes. Meerdere mensen hebben namelijk een foto geplaatst van hun tong met wonden en klachten. Je kan de foto op de volgende pagina bekijken, maar let op hij is wel zeer schokkend. Op eigen risico dus!

Reacties