Oud-minister niet meer te herkennen na veel gewichtsverlies!

Zoals veel van ons weten is afvallen heel moeilijk en kun je allemaal maar bewondering hebben voor mensen waarbij het gelukt is. Oud-minister van Financiën, Jan Kees de Jager, heeft de afgelopen maanden een hele metamorfose ondergaan. Hij viel maar liefst vijftig kilo af en vertelde zijn succesverhaal aan RTL Nieuws.

minister

Beeld: ANP
Met 125 kilo op de weegschaal, vond Jan Kees dat hij echt iets aan zijn gewicht moest doen. Het lukte hem alleen nooit. Totdat hij bij KPN, zijn huidige werkgever, twee gesprekken had over zijn gezondheid. “Tijdens deze zogenoemde vitaliteitgesprekken werd er tegen mij gezegd dat mijn levensverwachting aanzienlijk beter is wanneer je niet rookt en wanneer je een gezonde BMI hebt. Nu heb ik nooit gerookt, maar mijn BMI klasseerde me wel als ‘echt veel te zwaar’.”
Toen hij ook nog ziek werd vanwege een bacterie-infectie tijdens een zakenreis in het buitenland, wist hij het zeker: er moest iets gebeuren.

Jan kees de Jager kreeg het advies om een speciaal programma te volgen dat zijn levensstijl zou veranderen. Daarnaast nam hij een soort maagverkleining. Daarover zegt hij het volgende: “In een jaar tijd ben ik zo één kilo per week afgevallen. Overigens is zo’n operatie geen wondermiddel, maar slechts een hulpmiddel. Het meeste moet je nog steeds zelf doen om je nieuwe levensstijl vast te houden”.

Aan RTL Nieuws vertelde hij zelfs dat hij zich regelmatig opnieuw moet voorstellen en niet meer spontaan op straat wordt herkend. De oud-minister zegt zich nu nóg gelukkiger te voelen dan hij was. Het heeft hem veel gebracht, en daarom wilde hij het ook delen.

Bron: RTL Nieuws en Grazia

Reacties