WAAAT zoveel uur slaap staat gelijk aan helemaal niet slapen!

Zoals we allemaal weten is slaap mega belangrijk voor je gezondheid. Het liefst slapen we met deze koude dagen heel lang uit, maar dat kan helaas niet altijd. Vroeg naar bed gaan is natuurlijk wel een optie, al is dit voor avondmensen heel lastig. Toch is dit wel belangrijk om te doen, want wie weinig slaapt loopt risico op veel nare aandoeningen.


Het is even schrikken, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die zes uur of minder slapen er net zo slecht aan toe zijn als mensen die de hele nacht hebben doorgehaald. Als dit een nachtje gebeurt, is dat niet zo erg. Het is alleen belangrijk dat je niet een chronisch slaaptekort ontwikkelt. Dit begint je lichaam te merken als je twee weken lang iedere nacht minder dan zes uur slaapt. Vaak denk je dat je nog steeds goed functioneert, maar in werkelijkheid is dit helemaal niet zo.

Al op de tiende dag werkt je cognitieve vermogen niet meer zoals het moet. Om je brein optimaal te kunnen benutten is slaap dus heel belangrijk. Maar dit is niet alles, wat als je te weinig slaapt loop je namelijk het risico om aan te komen. Probeer dus elke nacht minimaal zes uur te slapen zodat je lichaam tot rust kan komen en er weer tegenaan kan. Lekker op tijd naar bed vanavond?

Reacties