Zoveel suikerklontjes zitten er in een bakje kwark!

Vind jij het heerlijk om te ontbijten met een bakje kwark en denk je daarbij ook nog eens dat je goed bezig bent? Dan moeten we je helaas toch een beetje teleurstellen. In kwark zit namelijk meer suiker dan je zou verwachten. In één bakje kwark met fruitsmaak zit namelijk al snel 4 suikerklontjes.

Hoe zoeter hoe lekkerder natuurlijk, dat vinden wij ook van de kwark van Almhoff met sinaasappelsmaak. Toch is dit niet het meest verantwoorde ontbijtje, want hier zit maar liefst 24 gram suiker in, als je een portie van 150 gram neemt. Dat is bijna één zesde van je ontbijt, OEPS! Dat is wel even schrikken. Volgens voedingsdeskundigen bevat kwark altijd 3 tot 4 gram per 100 gram suiker. Het maakt daarbij niet uit of het volle, halfvolle of magere kwark is. En als je kwark een fruitsmaakje heeft, dan zitten er al dus gauw 4 al suikerklontjes extra in per 100 gram.

Een verstandigere keuze blijkt die van Optimel te zijn. Hier zitten relatief gezien wat minder suiker in verwerkt. Maar daarbij kan je altijd het beste nog even de verpakkingen controleren, als je bewust bezig wilt zijn.

 

Bron: AD

Reacties