Snel genieten van een ijskoud drankje terwijl het niet gekoeld staat? ZO regel je dit!

Je kent vast wel het probleem dat je lekker naar het strand wilt of gaan barbecuen, maar dat de inkopen op het laatste moment gedaan moeten worden. Het was natuurlijk handiger als alles al koud stond, maar daar had je helaas geen tijd voor. Daar zit je dan met je lauwe blikjes en flesjes. Met deze heerlijke temperaturen is het vooral fijn om een lekker verfrissend drankje te hebben staan.

Wij hebben de tip om je drankje binnen 5 minutel ice cold te hebben. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig die je niet in het park hebt tijdens een picknick, maar voor situaties thuis wel kan gebruiken!

Neem een bak waar je flesjes of blikjes in passen. Een koelbox werkt heel goed omdat deze geïsoleerd is, maar een gewone plastic of glazen bak kan ook. Vul deze met water, ijsklontjes en heel veel zout. Gebruik eerder teveel zout dan te weinig. Daarna zorg je ervoor dat er genoeg water in zit om al het drinken onder te dompelen, zo worden ze het snelst koud. Leg de bak niet te vol je lekkere drankjes, het water moet alle zijkanten kunnen raken om ze koud te maken. Als je de bak kan afsluiten, is het aan te raden om dit te doen. Wacht hierna 5 minuutjes en je kunt genieten van een heerlijk koud drankje.

Hoe dit kan? Zoutwater kan veel kouder worden dan gewoon water. Het vriespunt van zoutwater ligt veel lager dan gewoon water, namelijk op -21 graden. Op deze manier blijft zoutwater dus veel langer vloeibaar dan gewoon water, maar is het net zo koud als ijs. Omdat he zoutwater in aanraking komt met de ijsklontjes smelten de ijsklontjes tot zoutwater, maar het water wordt niet warmer, maar juist kouder.

Reacties