Ben je vaak moe? Van dit eten krijg je net zoveel energie als van koffie!

Niks is fijner dan de dag starten met een bakje koffie. Maar het is nog fijner om daarbij iets te eten wat je lichaam ook een enorme boost geeft, zodat je echt de hele dag vol energie zit. Volgens voedingsdeskundige Rhiannon Lambert zijn er producten waarvan je net zoveel energie krijgt als van koffie.

In een gesprek met Daily Mail vertelt ze wat je moet eten als je wakker wil worden. Wij hebben de producten voor je op een rijtje gezet!

Noten
noten


Deze bevatten veel magnesium, die elke cel in je lichaam nodig heeft. Vooral paranoten, amandelen en cashewnoten bevatten veel magnesium.

Eieren
eitje
Rijk aan vitamine B, die verantwoordelijk is voor het omzetten van eten in energie.

Rood vlees
rosbief
Dit bevat bevat veel ijzer en dat is belangrijk voor de zuurstoftransport in je bloed en voor je stofwisseling. Een tekort aan ijzer kan leiden tot vermoeidheid. Je kunt zelfs beter kiezen voor rood vlees dan voor spinazie, omdat je lichaam hier meer ijzer uit opneemt.

Pure chocola
choco
Hoe puurder hoe beter. Als er veel cacao inzit krijg je er meer energie van. Naast cacao zit er ook cafeïne in chocola, waarvan je nog eens een extra energy boost krijgt. Gelukkig hebben wij niet zoveel moeite met het eten van chocolade!

Appels
appeltje
Deze fruitsoort Bevat queretine, een antioxidant die je hersencellen beschermt. Volgens onderzoek zorgt eten met queretine voor verbetering van uithoudingsvermogen en conditie, en daar hoef je niet eens bij te sporten. Het is natuurlijk wel altijd beter;)

Reacties