Bewaar jij je olijfolie ook op deze plek? Dit kun je beter niet doen!

Iedereen heeft wel olijfolie in huis. Het is lekker om mee te bakken maar ook om als dressing in je je salade te gebruiken. Bewaar jij je olijfolie naast het fornuis of vlakbij de oven? Dat kun je voortaan maar beter niet meer doen.

Een flesje olijfolie kan heel mooi staan op je aanrecht naast het fornuis en is natuurlijk handig om snel te pakken tijdens het koken. Toch blijkt het niet goed te zijn voor de houdbaarheid van de olie. Volgens de website Good Housekeeping kan de smaak (vooral die van de extra vierge of extra vergine-variant) hierdoor enorm veranderen.

pouring eating oil in frying pan

Een ongeopende fles olijfolie kun je, als je deze op de juiste manier bewaard, gemiddeld zo’n twee jaar bewaren. Als de fles eenmaal is geopend, dan kun je hem het beste binnen zes maanden op maken,

Blootstelling aan zuurstof, warmte en licht kan ervoor zorgen dat de olie heel snel een vieze smaak achterlaat. Het zal dan een beetje naar azijn smaken. De beste temperatuur voor het bewaren van olijfolie is 14 tot 18 graden.

Je kunt de fles het beste in een koele, droge, donkere kast, uit de buurt van hitte en licht neerzetten. Zorg er daarnaast voor dat er niet teveel zuurstof bij komt. Na openen kun je de olijfolie het beste bewaren in je voorraadkast.

BRON: LIBELLE.NL

Reacties