Deze meid werd nagekeken op het strand vanwege Stoma.. Maar krijgt nu alle respect door DEZE actie!

Één jaar geleden, werd de 25-jarige Lotte Gronbekk Elli gedwongen om met een stoma te leven.

Voor de eerste keer sinds ze haar stoma heeft, heeft ze de moed bij elkaar geraapt om in een bikini op het strand te liggen – met haar stoma kompleet in het zicht.

Maar helaas, werd het al snel duidelijk dat de andere strandgasten zich hier niet zo comfortabel bij voelden.

Lotte ging met haar familie naar een strand in de Noorse stad Honefoss.

Het was de eerste keer dat ze zich in een bikini durfde te vertonen sinds ze haar stoma een jaar geleden had gekregen.

“Ik besloot eindelijk een bikini aantrekken nadat ik een stoma had gekregen. Ik was afgevallen en was erg blij, daarom wou ik in bikini gaan liggen,” zo schrijft Lotte op haar blog.

Maar eenmaal op het strand aangekomen, kreeg ze veel negatieve blikken naar zich toegeworpen. Terwijl Lotte lag te zonnen op een warme zomerse dag, kwam er een totaal onbekende vrouw naar haar toegelopen – en zei tegen haar dat ze wat kleding aan moest trekken.

“Het is echt walgelijk dat andere mensen tegen je stoma aan moeten kijken,” zei de vrouw tegen Lotte en wat zij weer aan de lokale krant RB vertelde.

Lotte voelde zich oncomfortabel en kon niet geloven dat mensen zo intolerant waren ten opzichte van haar stoma. Tegelijkertijd, weet ze ook dat mensen hier niet zoveel verstand van hebben. Daarom begon ze haar eigen blog, om haar ervaringen te delen. Ze hoopt hierdoor aandacht te krijgen voor een onderwerp dat sommige als taboo beschouwen.

“Het komt waarschijnlijk door onwetendheid. Het is niet gebruikelijk voor jongeren om een stoma te hebben, en helemaal niet om dat dan te laten zien,” zo vertelde hoofdarts Thomas Hegglund aan RB. “Maar het is belangrijk om hiervoor open te staan en het taboo te verbreken.”

“Ik denk dat veel mensen gewoon nieuwsgierig zijn, dus het is dan fijn als mensen hiervoor op durven te staan, en te laten zien hoe het leven met een stoma is. Dat is wat ik probeer te bewerkstelligen,” zegt Lotte.

Lotte heeft al tal van positieve reacties en aanmoedigingen via de mail ontvangen. Good job Lotte, wij zijn trots op jou! Like dit bericht als jij ook zo trots op haar bent

Reacties