Deze vrucht verwijdert lichaamsgeur veel beter dan deodorant!

Nu het steeds warmer wordt in Nederland grijpen we ook steeds vaker naar de deodorant. Je zweet wat vaker en hebt te maken met nare geurtjes. Natuurlijk is dit best normaal, maar fijn is anders. Wist je dat deodorant schadelijk kan zijn voor je huid? Het kan je zweet kanalen verstoppen met giftige stoffen zoals aluminium.

citrus

Een oplossing hiervoor is om limoen te gebruiken. Dit bestrijdt namelijk ongewenste lichaamsgeurtjes. Het is niet alleen veilig, maar ook veel effectiever dan een kunstmatig product.

Het enige wat je dus nodig hebt is een vers-gerijpte limoen. Snijd deze door de helft en wrijf een stukje onder je oksels. De andere helft gebruik je voor de andere kant. Het is belangrijk dat je ze goed laat drogen door de lucht voordat je, je kleding aantrekt anders heb je namelijk kans dat je kleding verkleur. Daarnaast heeft het citroenzuur even de tijd nodig om in te werken.

Je kunt de limoen helften een paar dagen bewaren er er steeds een stukje afsnijden zodat je een vers stukje hebt. Het voordeel van een limoen in vergelijking met een deodorant is dat het de geur ontstopt is plaats van maskeren zoals een deodorant dit doet.

Ga jij dit voortaan ook proberen? Laat het ons weten!

Reacties