Deze weduwnaar laat een harverscheurende brief achtebij de supermarkt.. Wie red hem?

image-2017-12-05

Hartverscheurend briefje gevonden bij de Supermarkt..

We kennen allemaal de briefjes bij de supermarkt met oproepen, aanbiedingen en mensen die een baan zoeken. De briefjes gaan 99% van de keren over praktische zaken, maar dit briefje is van een hele andere categorie. Een noodzakelijke en een hartverscheurende. Het briefje wat de 27-jarige Lisa zag was van een heel andere strekking. Er hing dit keer een briefje met daarop de hartverscheurende vraag: ‘Wie heeft er voor een eenzame gepensioneerde een plaatsje om Kerst te vieren?’

Deze man was zijn vrouw verloren en was bang voor een eenzame en pijnlijke kerst.

Lisa zag het briefje hangen in een supermarkt in Berlijn en het raakte haar enorm. “Ik was wel even van slag na het lezen van het bericht”, vertelt ze in een Duitse krant. De besloot actie te ondernemen. Ze maakte een foto van het briefje en plaatste dit op haar Facebook-pagina. Binnen de kortste keren was het bericht ruim zesduizend keer gedeeld. Ze had voor de zekerheid het telefoonnummer zwart gemaakt, zodat hij geen ongewenste telefoontjes kon krijgen. Als mensen serieus interesse hadden, konden ze het bij haar opvragen.

Plekje zoeken
“Honderden mensen stuurden me een berichtje om te zeggen dat ze wel een plekje vrij hadden voor de man. Ik had nooit gedacht dat er zoveel mensen op zouden reageren”, vertelt Lisa blij aan de krant. “In de supermarkt zou er misschien ooit iemand gekeken hebben of was het misschien helemaal niet man opgevallen.” Lisa nam zelf contact op met de weduwnaar, zodat hij niet overweldigd zou worden door de reacties. “Hij was erg ontroerd en dolblij dat er zoveel mensen gereageerd hebben.” Waar de man Kerst gaat vieren is nog onbekend. Ze gaan samen zoeken naar een geschikte plek.

Reacties