Dit is dé reden waarom je een lepel suiker in je tuin moet leggen!

Best een gek idee om een lepel suiker in je tuin te leggen, vind je niet? Dit alles heeft te maken met de afnemende bijenpopulatie. Om dit te voorkomen kun je een suikermengseltje maken. De Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough (92) deelde begin juni op Facebook dit advies. En wij vinden dit heel goed klinken.

De bijenpopulatie is in de afgelopen vijf jaar met een derde is afgenomen. Klinkt heel heftig, maar wist je dat wanneer bijen van de aardbodem verdwijnen, mensen nog maar vier jaar te leven hebben? Attenborough, bekend van zijn bekroonde natuurdocumentaires op de BBC is zeker niet de eerste persoon die deze waarschuwing uit,maar zo worden we wel weer even met ons neus op de feitjes gedrukt.

Bijen zijn super belangrijk. Bijna een derde van ons voedsel wordt bestoven door deze insecten. Zonder bijen hebben wij geen appels, tomaten, aardbeien, bessen, courgettes, paprika’s en andere gewassen meer. Maar ook vogels en andere dieren zouden geen zaden en bessen meer hebben om te eten, zo vermeldt Libelle.nl

“Bijen kunnen moe worden en hebben dan simpelweg geen energie meer om naar hun korf terug te keren. Dat kan ertoe leiden dat ze worden vertrapt of weggevaagd. Een uitgeputte bij kan op krachten komen met een mengsel van suiker en water. Meng daarvoor twee eetlepels witte, kristalsuiker met een eetlepel water en doe dit mengsel op een lepel en leg die op een plek die bereikbaar is voor de bij,” legt Attenborough uit.

Al meer dan een half miljoen hebben dit bericht al gedeeld. Vind jij het ook een goed ideetje op dit te doen?

Bron: Libelle.nl

Reacties