Dit is het lekkerste en makkelijkste recept om zelf Gevuld Turks brood te maken! :)

Iedereen kent de Turkse broden wel. Je kunt ze bij de Turkse bakker halen en tegenwoordig vaak ook bij de ‘normale’ supermarkt. Ik gebruik het meestal voor een broodje shoarma of een gyros, maar wist je dat je het voor veel meer lekkere recepten kunt gebruiken? Wij hebben ons favoriete Turks brood recept voor jullie uitgeschreven , let goed op en probeer het zelf!

IMG_0883-702x395

Wat heb je nodig?
– Turks brood
– 500 gram gehakt
– 500 gram Italiaanse roerbak groentenmix
– 150 gram Paturain
– zakje bechamel saus
– 4 eetlepels margarine
– 1 eetlepel knoflookpasta
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

– Hol het Turkse brood uit tot je ongeveer 1cm van de rand overhoudt.
– Verhit daarna 2 eetlepel boter en doe hier de knoflookpasta bij.
– Besmeer hiermee de binnenzijde van het brood.
– Bak het brood nu ongeveer 10 minuten.
– Verhit nu de rest van het boter en bak het gehakt gaar.
– Voeg nu de groenten en kruiden toe en bak het nog ongeveer 7 minuten.
– Maak nu de saus klaar, voeg hier daarna de kaas aan toe.
– Giet de saus bij het gehakt en de groente. Vul daarna hier het brood mee op.
– Bak dit nog 10 -12 minuten af in de oven.

Eetsmakelijk! 🙂

Reacties