Dit is officieel de aller beste manier om uien te snijden.

Ik ben dol op uien, gebruik het voor enorm veel gerechten. Het maakt veel gerechten gewoon een stuk lekkerder na het braden, bakken, koken, fruiten, karameliseren van uien.

Maar het snijden van uien is wel een stuk minder relaxed.. Elke beginnende chef heeft hier enorme problemen mee. Wij hebben wat tips van de chef: Voor je begint met snijden, zorg ervoor dat je snijplank stabiel is en niet kan schuiven. Veel mensen doen dit door er een doek onder te plaatsen voor meer grip.

Ik heb de technieken even op een rij gezet:

Techniek # 1: Versnipperen‘
Uien-snijden

Stap 1: Snijd de bovenkant van de ui zodat je een vlakke ondergrond krijgt en je ui niet weg rolt.
Stap 2: Als je ui stabiel staat snijd het dan recht in het midden.
Stap 3: Haal de schil weg en eventueel een bovenste laag als die leerachtig is geworden. Dit kookt namelijk niet zo goed. De wortel laat je die houd alles bij elkaar tijdens het snijden.
Stap 4: Leg de ui helften op de platte kant en snijd daar twee of drie keer horizontaal in.
Stap 5: Maak nu van de hand waar je niet mee snijd een soort van klauw die de ui vast houdt en geleid het mes met je knokkels. Dit beschermt je vingertoppen.

Techniek # 2: Ui in ringen snijden
Uien-recept

Stap 1: Begin door de stap 1 tot 3 te herhalen!
Stap 2: Hak de wortel van de ui af, die heb je niet nodig zoals hier boven.
Stap 3: Snijd nu de ui in ringen door met de lijnen mee te gaan. Als je de ui niet meer vast kan houden leg het het dan plat neer en snijd het met je mes horizontaal.

Ken jij iemand die wel wat tips kan gebruiken voor hun snijtechniek? Deel dit bericht met ze op Facebook!

Reacties