Eten in het mooiste en laatste buitenhuis van Amsterdam? Dit is Huize Frankendael!

Soms kom je van die plekjes tegen die rechtstreeks uit een film lijken te komen. Van die plekjes die je moet ontdekken en ervaren om er over mee te kunnen praten. Wij werden uitgenodigd door Huize Frankendael, het laatste buitenhuis van Amsterdam, om te genieten van de geschiedenis, de sfeer en het eten.

Om je mee te nemen in ons verslag geven we je eerst een kleine uitleg over de geschiedenis van dit buitenhuis. Het huis draagt de naam van de stadsbouwmeester Ben Merkelbach en bevindt zich in het koetshuis van het 18e eeuwse Huize Frankendael. Het is gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtige en ruime tuin.

tuin merkelbach

Ook zijn er ook salons, een koetshuis en boardrooms die af te huren zijn voor speciale gelegenheden.

Het restaurant werkt op een erg duurzame manier met seizoensgroenten, vergeten groenten en kweken onder andere hun eigen specerijen in de tuin. Frankendael heeft de visie dat je de producten die op dat moment in Nederland beschikbaar zijn moet gebruiken en daarom dat het menu vaak verwisselt. Dit maakt het natuurlijk erg spannend voor de vaste gasten, want vaak staat er weer een nieuw gerecht op het menu. Lees op de volgende pagina met welke gerechten wij werden verrast.

interieur

 

Reacties