Geen kookinspiratie? Zo maak je de lekkerste courgetti met kip!

Heb jij vaak geen idee wat je nu weer ’s avonds moet eten? Wij van ViralFood hebben een lekker en gezond recept voor je. En ook nog eens heel vullend! Lees snel verder wat je nodig hebt.

Benodigdheden:
-1 rode ui
-1/4 rode peper (of als je van pittig houdt meer)
-1 teentje knoflook
-1 eetlepel olijfolie
-1 kleine courgette
-100 gram volkoren pasta
-125 gram gerookte kip
-80 gram zuivelspread light (bijvoorbeeld Philadelphia)

Bereidingswijze:
1. Zet het water op het vuur en doe de pasta erin zodra het water kookt.
2. Snijd de rode ui, het (kwart) pepertje en een teentje knoflook in kleine stukjes.
3. Zet het gas aan en laat de pan warm worden. Doe vervolgens een eetlepel olijfolie in een pan en wacht een paar seconden totdat de olie goed heet is.
4. Doe de rode ui en knoflook erbij en laat dit langzaam bakken op een laag vuurtje.
5. Als dit aan het bakken is, maak je slierten van de courgetti door deze te raspen met een kaasschaaf of met een spirelli, doe dit boven een bakje zodat je alles compact hebt. Het vruchtvlees kan je meebakken of weggooien als je dit niet lekker vindt (haal dan wel de pitjes eruit).
6. Snijd de gerookte kip als je deze niet in plakjes hebt gekocht en voeg het bij de knoflook en de rode ui.
7. Voeg nu ook de zuivelspread toe met een snufje zout en peper en roer alles goed door elkaar.
8. Doe als laatste de geraspte courgette erbij en laat dit kort meebakken.
9. Je ‘prutje’ kan nu van het vuur af en de afgegoten pasta kan erbij. Eet smakelijk!

Tip: je kan de 20+ kaas die je in huis hebt eroverheen raspen

Preppen: kook alvast 2 eieren voor morgen en donderdag. Pel deze niet en leg ze afgekoeld in de koelkast. Ongepelde hard gekookte eieren kun je maximaal 4 dagen bewaren. Maak ook alvast de salade voor morgen en zet deze in de koelkast, dan kan je morgen iets later opstaan!

Reacties