Heb je altijd honger? Waarschijnlijk veroorzaakt DIT product het!

Bij iedereen is het bekend dat je van zout eten dorst krijgt, maar wist je ook dat zout je hongerig kan maken? Uit onderzoek is gebleken dat een verhoogd natriumgehalte kan leiden tot een hoger hongergevoel en dus ook een grotere kans op een toename in gewicht.

Volgens deskundige is er meer dan honderd jaar onderzoek aan vooraf gegaan voor het in de Journal of Clinical Investigation werd gepubliceerd. Het onderzoek dat het meest recent is, is gedaan door Duitse en Amerikaanse onderzoeker bij 10 Russische astronauten die in de ruimte verschillende diëten uitprobeerden. De wetenschappers wilden laten zien hoe je lichaam zou reageren op een hogere zoutinname: van 12 gram per dag (zoals bij het gemiddelde Russische dieet) tot 6 gram per dag (aangeraden door voedingsdeskundigen). Er werd verwacht dat ze minder dorstig zouden zijn als ze minder zout aten, en minder water zouden drinken, maar dat was niet helemaal het geval.

Toen de astronauten op het hoge zoutdieet waren, dronken ze juist minder water. De onderzoekers dachten dat dit kwam omdat het lichaam meer water vasthield, in plaats van het uit te plassen met het zout. Ook kregen de astronauten veel meer honger tijdens het hoge zoutdieet, terwijl ze precies hetzelfde aantal calorieën per dag aten als normaal.

Volgens één van de onderzoekers zou dit kunnen komen omdat de zoutinname zorgt dat het lichaam meer energie moet verbruiken om het water op te kunnen slaan. Daardoor zou je meer honger kunnen krijgen. Dokter Titze denk dat als de astronauten op die momenten meer hadden gegeten, ze veel teveel zouden eten en dus zouden aankomen.

Reacties