HUH… Om deze reden is insmeren met aftersun na het zonnen onzin!

Helaas hebben we deze zomer tot nu toe weinig stranddagen in Nederland gehad. Waarschijnlijk ik jouw fles aftersun dan ook nog redelijk vol. Dit is misschien anders voor de bofkonten die op vakantie zijn geweest naar een heerlijk warm land. Smeer jij je dan altijd na het zonnen braaf in met aftersun?

Volgens experts is aftersun gewoon een slim marketingproduct. Zo vertelde een expert in de Volkskrant dat een aftersun eigenlijk niks anders doet dan een gewone goede crème.

aftersuns

Na een dagje zonnen heeft je huid vaak veel te verduren gehad en daardoor schade opgelopen. Deze beschadiging op DNA-niveau is niet te herstellen met crèmes. Tegen die ontstekingsreactie (waardoor je, je zelfs grieperig voelt na veel zonnen) is gelukkig soms wel wat te doen.

Volgens Tamar Nijsten, hoogleraar dermatologie in het Erasmus MC in Rotterdam kun je, je beter insmeren met een hydraterende crème. Vaak bevat aftersun veel te weinig vet en juist teveel alcohol. Het goedje kan daardoor je huid uitdrogen en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt.

Een nog beter keuze is om een zalf te gebruiken. Zalf op basis van vaseline is vetter en wordt minder snel opgenomen door de huid. Dit zorgt voor de meeste vochtinbreng.

Wat gebruik jij vaak na het zonnen? Laat het ons weten!

Bron: LINDAnieuws

Reacties