Huh om DEZE reden smeren veel vrouwen tandpasta op hun borsten. LET OP: doet dit niet!

Wij komen regelmatig gekke dingen tegen. Op YouTube vind je nu verschillende filmpjes van vrouwen die hun borsten insmeren met een mengsel dat tandpasta bevat. Nu ben je vast benieuwd waarom vloggers dit doen? Het antwoord: je borsten zouden hier groter van worden.

De aanleiding voor de vloggers was deze video van YouTuber Naturalbeauty556. Hierin beweert ze dat dankzij een mengseltje van tandpasta, bloem, eiwitten en geraspte komkommer je boezem strakker wordt, meldt de Britse versie van dagblad Metro. In een disclaimer laat de YouTuber weten dat de informatie in deze video is bedoeld ‘voor algemene doeleinden en niet moet worden beschouwd als professioneel advies’.

Er gaan verschillende adviezen de rondte in. Zo adviseert het YouTube-kanaal Susanne Home Remedies weer iets heel anders. Zij zegt dat je de tepels eerst moet insmeren met een laagje tandpasta en daarna je borsten met vaseline. Vlogger Mesha probeerde dit uit en vertelde in haar video hoe zij dit dertig dagen lang elke avond volgde. Haar conclusie: je moet dit absoluut niet doen. “Tandpasta of vaseline op je borsten smeren zorgt er niet voor dat ze groeien.”

Tandpasta is een mix van alcohol, mint, fluoride en zuiverende middelen. Het bevat dus geen wonder middeltje waardoor je borsten kunnen ‘groeien’. Sterker nog: tandpasta kan je huid heel erg irriteren.

De website elle.com deed navraag bij dermatoloog Mona Gohara over deze opmerkelijke ‘trend’. “Pardon?!” was haar eerste reactie. Vervolgens zei ze: “Als dermatoloog geeft het smeren van tandpasta op een puistje mij al de kriebels, laat staan dat je het op je borsten doet.”

Zo zie je maar weer dat je altijd beter navraag kunt doen in plaats van klakkeloos trends over te nemen.

Reacties