Is jouw doucheputje verstopt? Met DEZE keukenmiddeltjes verhelp je dit!

Het liefst staan wij de hele ochtend lekker lang onder de douche! Die heerlijke warme stralen zorgen voor veel ontspanning. Wat voor minder ontspanning zorgt is de ellende als je doucheputje verstopt zit. Binnen een mum van tijd lijkt het alsof er een heel zwembad in je badkamer is.

Maar hoe zorg je er nou voor dat de verstopping wordt verholpen?

Een verstopt doucheputje is helaas niet altijd goed te voorkomen. Doordat je dagelijks je haar wast komen er veel losse haren in het putje terecht. Met de haren en zeepresten wordt het een kleverig zooitje in je putje waardoor het water er niet meer langs kan en in je douchecabine blijft drijven. En dat is natuurlijk niet wat je wilt!

Om een erge verstopping te voorkomen is het daarom belangrijk om na iedere douchebeurt je haren met een wc papiertje eruit te halen en eventuele zeepresten weg te spoelen met heet water.

Is het daarvoor al te laat en sta je nu elke dag tot aan je enkels onder water? Dan is het aan te raden om het putje goed te ontstoppen met een huisgemaakt ontstoppingsmiddel van baking soda, azijn en water. Let wel op dat je eerst alle haren die al in het doucheputje zaten zoveel mogelijk verwijdert.

Meng dan 50 gram baking soda samen met 80 milliliter azijn in een emmer. Als dit mixje gaat bruisen, moet je het meteen in het putje gieten. Laat het mengsel daarna een uur inwerken en spoel vervolgens goed na.

Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten!

Reacties