Is zoete aardappel nou echt gezonder dan gewone friet?

Wij hebben het antwoord!

Ben jij net als veel nederlanders ook overgegaan op zoete-aardappels in plaats van de normale aardappels omdat er vaak wordt gezegd dat ze gezonder zijn? Zoete aardappels zijn natuurlijk heerlijk, maar zijn ze ook echt gezonder? Lees snel verder om daarachter te komen.

Ruil jij je geliefde frietjes vaak in voor zoete-aardappelfrietjes omdat dat volgens verschillende berichten gezonder zou zijn? Dan hebben wij van ViralFood goed en slecht nieuws.

In de laatste jaren is zoete aardappel heel populair geworden en op veel menu’s te vinden. Je kunt ze in de oven doen of er een stampot van maken. Maar is de zoete aardappel eigenlijk wel echt verantwoorder dan de gewone aardappel?
Wat blijkt? De zoete aardappel en de gewone aardappel verschillen helemaal niet zoveel van elkaar. Ze bevatten allebei ongeveer dezelfde calorie├źn, koolhydraten en vezels. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen. Zo bevatten normale aardappels meer ijzer, vitamine C en kalium, maar ook minder suiker. In zoete aardappels zitten weer meer vitamine A en calcium. Je kan de ene aardappel dus niet perse gezonder noemen dan de ander.


De bereidingswijze is wel een groot verschil. Normale frietjes worden vaker gefrituurd dan zoete-aardappelfriet. Deze wordt namelijk heel vaak in de oven gebakken. Als je ze allebei frituurt bevatten ze dus evenveel calorie├źn. Toch maar weer eens een normaal frietje?

Reacties