Bijzondere thee en lunchen in een Jungle Sfeer? Bar Botanique is de nieuwe hotspot!

Elke maand openen er genoeg nieuwe leuke tentjes in Amsterdam, maar eerlijk gezegd lijken veel erg op elkaar tegenwoordig. Het is natuurlijk ook best lastig om met een nieuw en uniek concept te komen.

Maar eens in de zoveel tijd komt er een spraakmakende en nieuwe horecagelegenheid voorbij. Bar Botanique, sinds vorige zomer geopend, in de Eerste van Swindenstraat is alles wat je van een hotspot verwacht. Trendy, uniek, verrassend en een leuke en spannende menukaart. Je kunt deze nieuwe tent met recht ‘De tropische huiskamer van Oost’ noemen. Denk bij tropisch aan een erg groen restaurant/cafe met enorm veel planten. Hierdoor ontstaat een super leuke jungle/botanische sfeer. En deze buurt had dat wel nodig tussen de vele 13 in dozijn tentjes en snackbars op de gezellige Dappermarkt.

Overdag is Botanique een gezellig eetcafe waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. In de avond gaan de stoelen aan de kant en is het tijd voor goede Gin-Tonics en andere borrels.

IMG_4991


bar-botanique-studio-modijefsky-amsterdam-maarten-willemstein-1-1200x520

Wij werden uitgenodigd door Bar Botanique om kennis te maken met het lunchmenu. Wat direct opviel waren de speciale soorten thee die Botanique op het menu heeft staan. Behalve normale, groene en munt thee hebben ze ook theesoorten met amandel, Chinese thee, Japanse thee en Botanische thee met citroengras. Wij kozen voor een ‘Hello Sunshine’ thee, een mix van witte en groene thee. Echt een aanrader!

Daarna kozen we voor Makreesalade met Harissamayo en ingelegde citroen. Erg lekker, precies zoals een makreel salade hoort te zijn. Heerlijk geserveerd op een speld broodje.
IMG_4983
Ook gingen wij voor de Chia Bowl met granola, vers fruit en kokos. Een erg gezonde, smaakvolle bowl die exact genoeg is en daardoor goed vulde. Misschien zit het een beetje tussen de oren, maar je voelt je direct super gezond na zo’n lekkere verse bowl!

IMG_4987

Op de kaart staan ook lekkere sandwiches, soepjes, shakes, salades en pizza’s. Allemaal met een gezonde en hippe twist! Heerlijke sfeer, toffe inrichting en een goede sfeer. Is écht alles dan positief? Een klein minpuntje vonden wij het rumoerige geluid. Als er veel mensen tegelijk aan het eten zijn is het erg onrustig, maar goed dit namen wij voor lief. Bar Botanique is een geweldige aanrader en een echte aanwinst voor de Dappermarktbuurt!

Reacties