Bij Madam Pancake eet jij de meest bijzondere pannekoeken op een wel hele bijzondere locatie!

Wij Nederlanders houden van pannenkoeken! Welk kind wordt er nou niet blij van als er op een kinderfeestje stapels pannenkoeken op tafel staan? Maar ook wij als volwassen vinden het heerlijk om van pannenkoeken te smullen en dan het liefst met zoveel mogelijk stroop en poedersuiker. Het is een echte traktatie! Wij konden dan ook heel makkelijk wennen aan het feit dat de Amerikaanse pancakes in Nederland een hype werden. Deze zijn namelijk nog dikker en smeuïger en je kan er schaamteloos zoveel toppings op doen als je wilt.

Het nét geopende restaurant Madam Pancake in hartje Amsterdam speelt perfect in op onze guilty pleasure. Zij bieden namelijk de bekende American pancake aan, maar dan in het volledig ambachtelijk bereide, lekkere en over de top jasje van nu. Wat dit inhoudt? Pancakes die op je bord verschijnen waarvan je nog niet meteen een hapje kan nemen. Deze gestapelde traktatie moet namelijk eerst nog een hele fotoshoot ondergaan omdat ze er zo geweldig uitzien.

Madam Pancake heeft zoete en hartige pancakes die rijkelijk worden belegd met de mooiste toppings. Tasty pancakes met onder andere vers fruit, huisgemaakte siropen, kleurrijke sauzen, maar ook kun je denken aan een perfect gepocheerd eitje erop. Iedere pancake is vers en ambachtelijk bereid door chefkok Mohamed Mahraoui. Hij is bekend van restaurant Bo Cinq in Amsterdam.

Wij waren twee weken na opening de gelukkige die de overheerlijke pancakes bij Madam Pancake mochten proeven. Allereerst waren wij verrast door de locatie, namelijk midden op de wallen. Niet meteen een locatie waar je dagelijks komt en denkt aan een pancake restaurant, maar dat is nou juist zo leuk! Toen we het menu voor onze neuzen kregen werden we meteen enthousiast van de vele keuzes en gingen voor de peanut banana en seasonal fruit pancake. Allebei waren ze rijk belegd, maar kregen we daarnaast ook potjes erbij met siropen en chocolade om nog meer een feestje te maken van de pancake. Tip: als je deze spot gaat bezoeken prop je vooral niet vol van tevoren, want met deze drie dikke pancakes is je buikje voor de rest van de dag gevuld.

Ben je vegetarisch of vegan? No worries! Hier is ook aan gedacht en dan kun je kiezen voor een veggie of hummus pancake!

Aan het interieur is ook gedacht. Het restaurant heeft een ruige Hollandse look gecombineerd met een Amerikaanse diner uitstraling. Het maakt niet uit op welk tijdstip je zin hebt in een pancake want Madam Pancake is open tijdens het ontbijt, lunch en diner. Dat is nog eens fijn!

Adres: Madam Pancake, Lange Niezel 18 Amsterdam www.madampancake.com | Instagram: @madampancake.amsterdam #madampancake | Facebook: Madam Pancake Amsterdam

Reacties