Met deze plantaardige olie heb je nooit meer last van schimmel in huis!

Schimmel in huis is niet bepaald een pretje. Gelukkig hebben wij een simpel trucje waardoor die vieze schimmel voorgoed verleden tijd is.  Je hebt eigenlijk maar 1 ingrediënt nodig en dat is Tea tree oil.

schimmel

Deze olie kan je bij de BodyShop kopen, maar ook bij de wat luxere supermarkten. De Aboriginals (oorspronkelijke bewoners van Australië.  Deze olie wordt onttrokken uit de bladeren van de Melaleuca Alternifoli, een plant die in Australië voorkomt.

Uit onderzoek is gebleken dat de olie kan helpen bij verschillende gezondheidsproblemen zoals een  een loopneus , en zere keel en zelfs en astma. Maar dit is niet alles, want ook uitslag, roos en lichte brandwonden kunnen met de olie behandeld worden. Echt een wondermiddeltje dus! Dit komt omdat de olie rijk is aan bacteriedodende eigenschappen.

 

tea tree

Het blijkt nu dus zo dat deze olie ook enorm goed werkt tegen schimmels. Bijna alle schimmels zijn niet bestand tegen de Tea tree oil en zullen dan ook heel snel verdwijnen. Meng 2 eetlepels olie op 500 ml water. Mix dit goed door elkaar en doe het mengsel in een lege sprayfles.  Vervolgens spray je het mengsel op de plekken in je huis waar de schimmel zit. Laat dit een paar minuutjes intrekken en wrijf daarna de plek met een handdoek in .

Je kan dit proces net zo lang herhalen totdat alle schimmel is verdwenen.Ga jij dit ook proberen?

 

Reacties