Mmmm.. Dit is weer eens wat anders! Heerlijke Portugese kip Piri Piri!

Mmm.. heb jij vanavond eens zin in wat anders? En wil jij met iets speciaals voor de dag komen? Probeer dan deze heerlijke en pittige kip Piri Piri! Deze is echt om je vingers bij af te likken en niet eens heel erg lastig om te maken.

Schermafbeelding-2017-11-29-om-14.18.05

Ingrediënten voor 4 personen:

4 tenen knoflook
4 rode pepers
2 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde oregano
100 milliliter olijfolie
50 milliliter rode wijnazijn
2 theelepel zout
1 hele kip (ca. 1.4 kg)

Hoe maak je deze lekkernij?

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes.
Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine. Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.
Verwijder het elastiek van de kip. Snijd de rug doormidden. Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus. Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de braadslee met water onder in de oven.
Leg de kip op het rooster erboven. Bak ca. 45 min. Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.
Serveer met rijst en frisse salade, eet smakelijk!

Reacties