Moringa: de allernieuwste foodhype die wel 17 keer zoveel calcium bevat dan melk!

Een tijdje geleden kochten we alles wat los en vast zat met de naam ‘superfoods’. Daarna bleek dat toch niet alles even goed was als werd beweerd. Toch zien we nog regelmatig heerlijk ontbijtjes en smoothies op foodblogs en Instagrams voorbij komen met onder andere moringa, maca en spirulina. Van moringa weten we nog niet zo heel erg veel.

moringapoeder

Gelukkig deed een deskundig panel van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid er onderzoek naar en concludeerde dat drie gram moringa heel veel gezondheidsvoordelen oplevert. Zo zou het onder andere je cholesterol verlagen. Zo zegt professor Paul Thornalley, die een onderzoek stuurt naar functionele voedingsmiddelen. Daarmee wordt bedoelt dat voedingsmiddelen waaraan een bestanddeel is toegevoegd of juist verwijderd zijn om de gezondheidswaarde ervan te verbeteren.

Een paar theelepels per dag is een goede manier om aan die hoeveelheid fytosterolen te komen. Maat als je dit enkel uit moringa wil halen, dan heb je echt wel twee flinke eetlepels nodig, en dat is best veel. Voor veganisten past moringa uitstekend is hun dieet. Eén theelepel bevat 15 procent van je ADH aan calcium en een kwart aan ijzer.

Reacties