Nieuwe hype: broccoli door je koffie. Durf jij het te proeven?

Van sommige combinaties weten we niet zo goed of we er nou blij van worden of bijna kots neigingen van krijgen. De nieuwe trend schijnt broccoli door je koffie te zijn.

Als je niet zo’n enorme fan bent van groenten, vlees en aardappelen, zou je hier misschien toch wat enthousiaster van kunnen worden. Broccoli komt namelijk nu in een poedervorm en zo krijg je ook al de gezondheidsvoordelen mee. Je kunt het zo op roeren door smoothies, maar dus ook door de koffie.

In plaats van een schepje suiker erbij, wordt het dus een schepje suiker erbij.

Gezondheidfans houden zich al jarenlang bezig met de gezondste foodtrends. Door broccoli door de koffie te doen, maak je ‘m veel gezonder.

De Australische overheidsorganisatie CSIRO vond dat er veel te voor ongezonde snacks werd gekozen als tussendoortje. CSIRO sloeg daarom de handen in een met landbouwgroep Hort Innovation en ze gingen samen op zoek naar en oplossing om mensen meer groente te laten eten. De groente zit vol met vitaminen en ijzer. Daarom kwamen ze op het idee om een poeder te maken van broccoli.

Het poeder is gemaakt van misvormde broccoli’s. Deze worden verzameld en daarna verpulverd. Zo wordt plantaardig afval verminderd en daarvan dus een gezond product van gemaakt. Maar twee eetlepels van dit poeder staat volgens de ontwikkelaars gelijk aan het eten van een hele broccoli. Dat is wel heel fijn!

Een Australische koffiezaak in Melbourne gebruikt de poeder als door de cappuccino’s en latte’s. Wij zijn benieuwd naar de smaak. Jij ook?

Reacties