NVWA sluit DIT mega populaire restaurant in Amsterdam na kakkerlak in soep!

Je zal het maar hebben: zit je lekker van je soepje te genieten, vind je ineens een kakkerlak erin. Dan schrik je, je natuurlijk een hoedje.

Mitchell Esajas dacht even een lekker soepje te halen na een lange dag werken. Samen met zijn vriendin ging hij naar Surinaams Chinees restaurant Kam Yin in de buurt van het Centraal Station Amsterdam en haalde de maaltijd af. Eenmaal thuis gekomen zien ze dat hun soepje iets bevatte wat er op z’n zachts gezegd niet in hoorde.

Een kakkerlak dreef rond in het bakje en was nog net niet in de mond terecht gekomen van de vriendin van Mitchell. Toen ze een hap wilde nemen, zag ze het ongedierte drijven. Beiden waren ze behoorlijk geshockeerd.

Mitchell plaatste daarna een berichtje op Facebook. Het bericht werd honderden keren gedeeld en ook kreeg hij duizenden reacties. Sommige mensen lieten zelfs weten dat bij hen hetzelfde was overkomen bij dit restaurant.

Restaurant Kam Yin in de Warmoesstraat is in het weekend op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. Ze hebben een controle gehouden naar aanleiding van het bericht van Mitchell.

‘We hebben ook kakkerlakken gevonden’, zegt een woordvoerder van de NVWA tegen AT5. ‘De rest van de hygiëne was niet op orde.’ En dus kon de zaak meteen haar deuren sluiten.

Het restaurant mag pas weer open zodra er een herkeuring geweest is. Als het restaurant schoongemaakt is en er maatregelen genomen zijn tegen de kakkerlakken, komt de NVWA weer langs. Wanner Kam Yin opengaat is dus nog niet bekend.

Bron: AT5

Reacties