Oeps… Om deze reden kan je beter niet meer met een rietje drinken!

Je zelfgemaakte smoothie of die heerlijke ijskoffie drinken met een rietje heeft zoals we weten een aantal voordelen. Zo blijft je lipstick bijvoorbeeld mooi zitten en is het beter voor je gebit. Toch zit er wel een heel belangrijk nadeel aan het drinken met een rietje en wordt het sterk afgeraden. Het heeft dan wel niks met je gezondheid te maken, maar is wel erg belangrijk om te weten!

rietje

Een rietje brengt namelijk meer schade aan dan je waarschijnlijk zou kunnen denken. Het is enorm schadelijk voor het milieu. Er is dan ook een #refusethestraw campagne opgericht om de vaak kleurrijke rietjes te verbannen. Een schokkend feitje: Het duurt ongeveer 200 jaar voordat het plastic rietje is verteerd.

Helaas is dit niet het enige, want rietjes zijn namelijk ook een enorme verspilling van plastic. Alleen al in de VS en het Verenigd Koninkrijk worden er per dag 550 miljoen rietjes per dag gebruikt. Dan kan je vast wel begrijpen dat dit heel schadelijk is voor het milieu.

Wil je dus echt je steentje bijdragen aan een betere wereld, dan begint het altijd bij jezelf en kunnen kleine dingen al helpen:)

Reacties