Oeps! Op DIT tijdstip koffie drinken blijkt niet heel gezond te zijn!

Leef jij ook op koffie en kun je bijna niet functioneren zonder? Uit onderzoek van AsapSIENCE is gebleken dat je koffie op een bepaald tijdstip moet drinken.

Het is niet verstandig om meteen als je wakker wordt aan de koffie te gaan. Tussen acht en negen in de ochtend is er een hoog percentage cortisol (een hormoon) in je lichaam aanwezig. Dit hormoon en koffie gaan niet goed samen. De cafeïne kan zelfs voor stress zorgen. Wanneer je de koffie te vroeg drinkt, heb je de rest van de dag ook veel meer behoefte aan cafeïne.

 

Uit de resultaten kwam o.a. dat als je om negen uur ’s ochtends je eerste kop koffie drinkt, je het beste effect ervaart. Op dat moment is je cortisolspiegel laag, wat zorgt voor een beter humeur en meer energie. Ook ben je zo veel minder gestrest, en dat is natuurlijk weer beter voor je gezondheid.

Heb je aan één koffietje echt absoluut niet genoeg? Neem er dan weer een 11.30 uur en eventueel nog eentje om 15.00 uur. De cafeïne heeft namelijk een halfuurtje nodig om in te werken en werkt ongeveer twee uurtjes lang. Van 12.00 uur tot 13.00 uur en 17.30 tot 18.30 uur is de cortisolspiegel ongeveer weer op zijn hoogst.Dan kan je dus beetje eventjes geen koffietje nemen.

Bron: Maire Claire

Reacties