Om deze reden moet je NOOIT je waterflesje in de auto laten staan op een warme dag!

Met warm weer is het altijd fijn om een flesje water in je auto te hebben. Het is zoals we weten heel belangrijk om goed te blijven drinken. Heb je wel is een plastic waterflesje in de auto gelaten op een warme dag? Je zou er vast nooit stil bij hebben gestaan, maar dit kan best gevaarlijk zijn.

waterfl

In een video beschrijft technicus Dion Amuchastegui wat er kan gebeuren als je te lang een plastic fles in een auto laat staan op een warme dag. Het is misschien lastig om te geloven, maar het kan zelfs een brand veroorzaken. Het is bij Dion zelf overkomen toen hij zat te lunchen in de zijn auto en er ineens rook uit zijn stoel kwam.

Een ronde plastic fles gevuld met water kan namelijk functioneren als een lens die de energie van de zon op één punt concentreert, wat dan enorme warmte kan creëren waar de zonnestraal op gericht is. Dion heeft zelfs geconcludeerd dat het slechter kon aflopen en zijn autostoelen had kunnen afbranden met de juiste warmte en zonnestraal.

Laat daarom op een warme dag je waterflesje niet achter in de auto. Als je het toch om een reden moet achterlaten in de auto, zorg er dan in ieder geval voor dat je flesje niet in de zon staat.

Reacties