Raken jouw geurkaarsen ook zo snel op? Niet met DEZE tip

Wat is het toch heerlijk om in de avond gezellig thuis kaarsjes aan te steken. Het geeft een heerlijk warm en fijn gevoel om met een kleedje op de bank en kaarsjes aan lekker warm binnen te zitten. Wil je niet alleen sfeer maar ook een lekkere geur in huis, dan is een geurkaars natuurlijk de beste oplossing. Toch gaan deze mega snel op. Wij hebben daarom een tip waarbij je extra lang geniet van de heerlijke geur die een kaar verspreidt.

Als je de geurkaars voor het eerst aansteekt, is het belangrijk dat de hele bovenkant smelt. Pas als dit is gebeurd, kun je de kaars weer uitblazen.

Je weet vast wel waar we het over hebben als er een zacht gat/kuil ontstaat rond de lont van de kaars, terwijl de randen niet smelten. Er bestaat zelfs een speciale term voor dit fenomeen: ‘candle tunneling’. Hierdoor verliest een geurkaars ongeveer de helft van zijn branduren, volgens het Britse tijdschrift Look.

Dat is natuurlijk hartstikke zonde en zeker niet nodig. Je kan dit dus voorkomen door de eerste keer de tijd te nemen om je kaars lang en gelijkmatig genoeg te laten branden. Gemiddeld moet je een kaars de eerste keer drie tot vier uur laten branden. Dit is wel afhankelijk van de grootte en dikte. Elke keer dat je de kaars daarna aansteekt, zal je zien dat ie gelijkmatig opbrandt.

Bron: Margriet.nl

Reacties