Weinig inspiratie om te koken? Hiermee zet jij elke avond iets lekkers op tafel!

Soms heb je weinig inspiratie om te koken, maar wil je toch wat lekkers op tafel neerzetten. Vooral als er gasten komen is het leuk om iets speciaals te maken. Toen we dachten aan lekker koken en bijzondere gerechten kwam meteen Marley Spoon in ons op. Wij van ViralFood kregen de kans om 2 gerechten te maken en te proeven. En wat was het lekker! Lees snel verder welke maaltijden wij hebben geprobeerd!

Israëlische ‘Sabich’ met aubergine, hummus en koriander
hummus1

hummus-2

Wij zijn allebei dol op hummus. Vaak eten we het op een crackertje, op brood of door een salade. Maar wat is er nou lekkerder om dit helemaal zelf te maken! We gingen aan de slag met de kikkererwten en proefden hoe lekker en puur de zelf gemaakte hummus eigenlijk was. Dit gaan we sowieso vaker doen! Het broodje bleef na het opwarmen helaas nog steeds een beetje zacht, terwijl wij meer van knapperig houden. De broodrooster was hierbij een uitkomst. De aubergine en zoete aardappeltjes pasten perfect op dit broodje. Wat een goede combinatie!

Linzensalade met gerookte kip, za’atar spruitjes en peer

mg

mg2

Naar deze combinatie waren we heel benieuwd naar. Veel verschillende smaken in één gerecht. Het leek ons moeilijk om deze maaltijd te maken, maar eigenlijk viel dit reuze mee. De spruitjes en peer pasten heel goed bij elkaar. Voor ons mocht er meer yoghurt als dressing bij zitten, want dit maakte het gerecht extra smeuïg

De ingrediënten die bij één maaltijd horen zaten samen bij elkaar in een zak. We kregen dus 2 verschillende zakken die je in makkelijk in de koelkast op kan bergen. Lekker overzichtelijk dus! Daarnaast hadden ze er per gerecht een kaart bij geleverd waar precies per stap werd uitgelegd wat je moest doen. Dat is erg fijn koken. Wij zijn heel enthousiast over Marley Spoon en vonden het vooral leuk om nieuwe inspiratie op te doen. Het zijn meestal geen gerechten die je zelf bedenkt om te maken en dat maak het juist zo leuk!

Reacties