Wist jij dat gourmetten levensgevaarlijk is voor dit schattige huisdier?

Ga jij heerlijk gourmetten tijdens de kerst? Half Nederland haalt het gourmetstel uit de kast tijdens de feestdagen omdat het natuurlijk hartstikke gezellig is. Maar wist je dat gourmetten voor sommige huisdieren levensgevaarlijk kan zijn?

Parkieten, papegaaien en andere vogels kunnen tijdens het gourmetten worden ‘vergast’. Ieder jaar overlijden honderden gezonden vogels als gevolg van een avondje gourmetten. Hoe dit komt? De boosdoener die dit veroorzaakt is teflon. Dit is de antiaanbaklaag van de gourmetpannetjes, zo zegt de dierenwinkel en adviescentrum Pets Place.

Als er een pannetje leeg op het vuur staat (en dat gebeurt regelmatig bij gourmetten), wordt de teflon te heet waardoor het giftig wordt. Omdat vogels een kwetsbaar ademhalingssysteem hebben, zijn ze heek gevoelig voor deze giftige dampen.

Wanneer een vogel teflon binnenkrijgt, sterft hij meteen. Zelfs een vogelarts kan het diertje vaak niet meer redden. Het is dan ook niet aan te raden om in een ruimte te gourmetten waar ook vogels zijn.

Bron: Telegraaf

Reacties