Zo snijd je heel gemakkelijk een pompoen!

Gebruik jij ook vaak pompoen in gerechten? Het is heerlijk en hoort natuurlijk bij de herfst. Je kunt er ontzettend veel dingen mee maken zoals soep en pasta, maar daarnaast kun je ook de zoete kant opgaan door een pompoen muffin te maken. Een rauwe pompoen snijden kan nog best een werkje zijn. Benieuwd hoe je die moet snijden? Lees dan snel verder!

1. Prik of snijd diepe gaatjes in de pompoen (LET OP: heel belangrijk, anders ontploft de pompoen)
2. Leg de pompoen 2 minuutjes in de magnetron op vol vermogen.
3. Laat de pompoen een paar minuten afkoelen in de magnetron.

Na deze stappen is je pompoen zacht genoeg om hem makkelijk te snijden.

Een voordeel van een pompoen is dat de groente weinig calorieën bevat en veel voedingsvezels. Dit zorgt voor een goede darmwerking. Daarnaast zit deze lekkernij ze ook vol bètacaroteen,wat goed dat is voor je ogen en huid.

Wist je trouwens dat je de schil van een pompoen gewoon kunt opeten en goed zacht wordt bij verhitting. Je moet wel de pitten en draden met een lepel of mesje verwijderen.

Reacties