Dit is waarom je voor het slapengaan een bananenschil op je arm moet leggen

Ze zijn lekker, gezond, zitten boordevol vitaminen en zijn bovendien goed voor je humeur. Bananen zijn het meest populaire stuk fruit ter wereld en worden overal gegeten. Na het oppeuzelen van de vrucht gooien we de schil normaal gesproken weg, maar deze kun je voortaan maar beter bewaren. Je kunt een bananenschil namelijk voor vele andere doeleinden gebruiken! Hier lees je welke dat zijn.

Een banaan is goed voor meer dan alleen het stillen van trek.

1. Wratjes

Heb je een wratje? Leg dan voor het slapengaan een stukje bananenschil op de wrat en dek het geheel af met verband. Herhaal dit trucje elke avond en de wrat zal er vanzelf afvallen. Het scheelt weer een bezoekje aan de dokter en deze methode is nog pijnloos ook!

2. Jeukende bultjes

Ben jij zo iemand die áltijd gestoken wordt door muggen? Dan komt deze tip als geroepen. Het enige wat je nodig hebt, is de schil van een banaan. Wrijf deze over je muggenbult en de jeuk zal direct verdwijnen!

3. Wittere tanden

Ja, je leest het goed: van de binnenkant van een bananenschil krijg je wittere tanden! Je hoeft hiervoor niet op de schil te kauwen, het makkelijkste is om de binnenkant van de schil over je tanden heen te wrijven. Na twee weken zou je al resultaat moeten zien.

4. Rimpels

De antioxidanten in een bananenschil doen wonderen voor je huid. Smeer met de binnenkant van de schil je gezicht in en wacht een half uurtje. Was je gezicht vervolgens goed en je zult snel minder last hebben van rimpels!

5. Cholesterol

Heb je een verhoogd cholesterol? Voeg dan eens een bananenschil toe aan je dieet. Het klinkt misschien gek, maar de schil bevat meer vezels dan het vruchtvlees van de banaan zelf. Ook helpt het eten van de schil om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Reacties