DIT zijn DE 5 momenten dat jij beter geen water kunt drinken! Wist jij dit?

Water is natuurlijk altijd goed. Het is super belangrijk gehydrateerd te blijven en de gehele dag water te drinken. Het is goed voor zowel de buitenkant als binnenkant van je lichaam. Maar er zijn een aantal moment waarop je beter even geen water kunt drinken.. Let op want veel mensen weten dit niet.

1. Als je al heel veel water hebt gedronken
Want ja, er bestaat ook in het geval van de heldere vloeistof iets als ‘te veel’. Wanneer erg vaak een flesje water aan je mond zet, kun je de natuurlijke zoutbalans in je lichaam verstoren. Hierdoor kan een natriumtekort ontstaan, war hoofdpijn, misselijkheid en zelfs epileptische aanvallen tot gevolg kan hebben.

2. Als je urine doorzichtig is
Wanneer je urine als je naar de wc gaat doorzichtig is weet je dat je genoeg gemeentepils hebt gedronken. Is je urine lichtgeel? Dan ben je optimaal gehydrateerd, keep up the good work! Is je urine donkergeel, dan is het tijd dat je een bezoekje aan de kraan brengt. Is je urine doorzichtig? Dat is een teken je moet stoppen met drinken.

3. Na een grote maaltijd
Heb je een grote maaltijd gegeten? Dan is het beter om even geen water naar binnen te klokken. Water vult de maag, waardoor je na een maaltijd de kans hebt dat je een erg opgeblazen buik krijgt Wacht liever even totdat je eten een beetje gezakt is alvorens je een glas achterover slaat.

4. Tijdens intensief sporten
Wanneer je zweet verlies je de belangrijke stoffen natrium en kalium. Deze voedingsstoffen moet je dus weer aanvullen. In normaal kraan- of bronwater ga je deze mineralen niet vinden. Gelukkig bestaat er kokoswater: dit drinken bevat alles wat je nodig hebt na een intensieve workout. Overigens kun je ook best mineraalwater drinken; dit bevat meer zouten dan bronwater.

5. Als het zoet is
Ja, gewoon water kan een beetje saai zijn. Maar wanneer je er allerlei smaakjes aan toevoegt loop je de kans veel meer suiker binnen te krijgen dan je eigenlijk zou willen. Alle flesjes in de supermarkt met een smaakje worden ook vaak op smaak gebracht met suiker of zoetstoffen. Lees dus altijd eerst goed het etiket.

LEES OOK: LET OP: Om DEZE reden moet je water nooit drinken dat een nacht heeft gestaan!

Reacties