Je draagt elke dag slippers. Wat dit volgens doktoren met je benen doet? Ik had geen idee!

Heb jij op het moment slippers aan? Nee? De kans is groot dat ze dan thuis in de kast liggen, wachtend op beter weer. Misschien dat enkele van je vrienden of collega’s al wel rondlopen op slippers, ze zijn namelijk echt overal!

Vooral de teenslipper is erg populair en kan natuurlijk niet ontbreken bij je zomer outfit. Je schiet er gemakkelijk in en doet ze makkelijk weer uit, je voeten blijven lekker luchtig en ze passen eigenlijk onder ieder kledingstuk. Wist jij echter al dat deze slippers helemaal niet zo goed zijn voor je gezondheid? Ze zien er misschien onschuldig uit omdat ze zo licht zijn ontworpen, alle essentiële aspecten voor een goede schoen zijn dan ook weg gelaten om de slipper zo licht mogelijk te maken.

Inmiddels zijn er gelukkig al een aantal dokters die hebben verteld waarom slippers zo slecht zijn om op te lopen. Er is zelfs bewijs voor, wie had dit verwacht? wij in ieder geval niet!

Als eerste zijn de slippers ontworpen om lekker los rond de voet te hangen, hierdoor gebeuren jaarlijks vele ongelukken omdat kinderen of volwassenen tijdens een actieve bezigheid blijven hangen en struikelen, met de gevolgen van dien…

Daarnaast kunnen er ook allerlei blessures zich voordoen als je vaak op slippers loopt. Zo kan je bijvoorbeeld pijn onder je voeten krijgen, gescheurde hielen oplopen of peesontstekingen krijgen.

Ik had geen idee dat mijn flip-flops de oorzaak kunnen zijn van deze blessures. Ik ga ze toch minder dragen deze zomer en zal voor een wandeling eerder stevige schoenen aan doen!

Reacties