Deze heerlijke romige pasta met kip en honing-mosterdsaus maak je zo!

Een honing-mosterdsaus is vaak perfect in combinatie met een mals stukje kipfilet. Zo schreven we eerder al een heerlijk recept voor kippendijen met honing-mosterdsaus uit de Airfryer. Maar heb je er ooit aan gedacht om deze gouden combi te gebruiken als pastasaus? Een waanzinnig lekkere variant op de klassieke Italiaanse pasta!

Ingrediënten
150 gram spekjes
2 eetlepels olijfolie
3 kipfilets, in blokjes
2 eetlepels honing
3 eetlepels grove mosterd
2 knoflooktenen
Zout en peper naar smaak
240 milliliter kippenbouillon
480 milliliter (slag)room
Verse peterselie naar smaak, gesneden
Geraspte Parmezaanse kaas
500 gram gekookte Farfalle pasta

Honing-mostersaus, kipfilet én knapperige spekjes in een pasta, wat wil je nog meer!

Zo maak je het:
Meng de mosterd, geperste knoflooktenen, honing en zout en peper naar smaak in een grote schaal.
Voeg de kipfilet in blokjes toe aan het mengsel en laat dit 10 minuten marineren.
Verhit ondertussen de olie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg spekjes toe en kook tot het vet is verdwenen en ze knapperig zijn.
Haal de gebakken spekjes uit de pan, zet deze apart en houd ondertussen de olie in de pan.
Bak de kip in de pan met dezelfde olie op hoog vuur tot ze goudbruin zijn en de saus gehalveerd is.
Schenk de kippenbouillon erbij en laat dit enkele minuten sudderen tot de bouillon in de helft is afgenomen.
Voeg room toe en laat ook dit verminderen tot het een verdikte substantie heeft gekregen.
Roer de spekjes, gekookte pasta, verse peterselie, zout en peper door het kipfilet mengsel.
Serveer met eventueel met extra verse peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bekijk hier de video met instructie van Twisted:

Honey Mustard Chicken Pasta

Honey Mustard Chicken Pasta

Geplaatst door Twisted op Vrijdag 3 augustus 2018

Reacties