Dol op Bailey’s? Dan moet je deze chocoladetaart met glazuur van Bailey’s proberen!

Als ik zeg chocoladetaart in combinatie met Bailey’s. Gaat jouw hart dan ook al sneller kloppen? Ik kan er geen genoeg van krijgen, want een glaasje Baileys is toch wel een van mijn favorieten.

Nu vraag je je natuurlijk af hoe je deze lekkernij maakt. Wij zullen het stap voor stap uitleggen.

Ingrediënten :

Voor de taart

175 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels cacao
1 theelepel instant espressopoeder
175 gram zachte boter
175 gram lichtbruine basterdsuiker
3 eieren 100 gram pure chocolade, gesmolten en afgekoeld

Voor het glazuur

125 gram zachte roomboter
200 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
50 milliliter Bailey’s
240 gram poedersuiker

Zo maak je deze heerlijke taart:

Verwarm de oven voor ip 180 graden. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter in en beleg de bodem van de vorm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de gesmolten chocolade in een grote kom. Meng het geheel met een handmixer tot een romig mengsel.
Vouw met een spatel de gesmolten chocolade door het deeg voeg eventueel een beetje melk toe wanneer het deeg te stijf is.
Doe het deeg in de springvorm en bak dit 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen en haal dan de vorm om de taart weg. Snijd hem horizontaal doormidden.
Maak nu het glazuur. Meng in een kom de boter met de mixer tot een licht en romig geheel. Voeg de gesmolten witte chocolade en de Bailey’s toe en meng het goed door elkaar. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe.
Verdeel ongeveer eenderde van het glazuur over één helft van de doorgesneden taart. Leg de andere helft erbovenop en bedek ook deze met glazuur. Optioneel: versier met koffieboontjes of andere lekkernijen.

Reacties