Glutenvrij en koolhydraatarm: zo maak je een overheerlijke citroencake

Wil jij wat letten op je koolhydraatinname of heb je een glutenallergie? Dan moet je een heerlijke gebakje waarschijnlijk regelmatig afslaan. Gelukkig zijn er genoeg lekkernijen die je nog wel mag eten. Maak bijvoorbeeld eens deze citroencake met roomkaasglazuur.

Ingrediënten
6 grote eieren
140 gram kokosolie
260 gram amandelmeel
2 eetlepels kokosbloem
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel baksoda
Snufje zout
160 milliliter citroensap
1 eetlepel vanille-extract
150 gram Steviala – Kristal Sweet*
80 gram roomkaas
80 milliliter volle slagroom
6 druppels stevia

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren en citroensap in een kom en klop dit tot een geheel met een garde.
Voeg de kokosolie toe en roer opnieuw.
Voeg de bakpoeder, baksoda en een snufje zout toe en roer nog een keer. Door het citroensap en de bakpoeder, zal het mengsel in volume een stuk groter worden.
Voeg de amandelmeel toe en klop tot een geheel.
Roer daarna ook de kokosbloem door het beslag, blijf net zo lang roeren tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Roer daarna de Steviala* door het beslag. Uiteraard kun je ook gewone suiker gebruiken, maar dan is het niet meer koolhydraatarm.
Vet een cakevorm in en schenk het beslag erin.
Plaats de cakevorm 40 minuten in de oven.
Maak ondertussen de glazuur voor de cake.
Klop de slagroom stijf en voeg de roomkaas toe. Roer tot een geheel. Voeg een paar druppels stevia toe.
Laat de cake volledig afkoelen voor je het glazuur erover verdeelt.

Reacties