In Oostenrijk wel eens de lekkernij ‘Kaiserschmarrn’ gegeten? Zo maak jij het makkelijk zelf!

Het beroemde Tiroler gerecht Kaiserschmarrn is geliefd bij velen. Bij veel Tirol liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat het veel werk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij nu je eigen Kaiserschmarrn kunt maken.

8ea96e_403304e955b200b62f05d480bdfce361

Kaiserschmarren
Ingrediƫnten (voor 2 porties)

50 gram rozijnen
sinaasappelsap
4 eieren
4 eetlepels suiker
zout
400 ml melk
125 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Week de rozijnen in sinaasappelsap. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf.
Klop de eidooiers los met 4 eetlepels suiker en een snufje zout. Klop om en om de melk en het zelfrijzend bakmeel door de eidooiers. Spatel de rozijnen en stijve eiwitten erdoor.

Schep een deel van het beslag in een koekenpan. Keer de dikke pannenkoek om als de onderkant goudgeel wordt. Trek het deeg met 2 vorken in grove stukken. Bak dit nog even door.

Bestuif de overheerlijke kaiserschmarren met poedersuiker en serveer het met appelmoes.

Doe je ogen dicht en waan je in Oostenrijk, buiten op terras, in het zonnetje, genietend van je bordje kaiserschmarren.

Bekijk de video hieronder en geniet!

Reacties