Deze heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus met extra veel groenten zijn een sensatie!

Zo maak je het:
Snijd de wortel, ui, champignons en courgetten in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een (braad)pan en fruit de ui. Voeg de geplette of geperste knoflooktenen toe en na ± 2 minuten de overige groenten.
Stoof de groenten beetgaar, breng op smaak met wat peper en zout en laat dit vervolgens afkoelen.
Meng de groenten met het gehakt, ei, Parmezaanse kaas en paneermeel. Mix alles goed door elkaar, totdat er een stevige structuur ontstaat. Voeg eventueel wat meer paneermeel toe als de gehaktmix niet stevig genoeg aanvoelt. Voeg tenslotte wat peper, zout en de Provençaalse kruiden naar smaak toe.
Rol de gehaktballetjes ter grootte van pingpong-balletjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak ze hierin bruin en gaar.
Maak ondertussen de saus door de ui te snipperen en de knoflookteen te persen.
Verhit een (saus)pan met olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
V0eg de tomaten, de kruidentuil, suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit ±20 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en gaar deze nog ± 5 minuten met de saus mee.

Reacties