‘t Heerlijk avondje is gekomen: Sinterklaastiramisu met pepernoten

Het heerlijk avondje is gekomen en wij kijken halsreikend uit naar de cadeautjes en lekkere hapjes die de goedheiligman ons land in brengt. Een lekkere Sinterklaastiramisu mag tijdens pakjesavond dan ook zeker niet ontbreken!

Dit heb je nodig:

125 milliliter espresso, vers gezet
25 milliliter brandy
50 gram mokkaboontjes
100 gram mascarpone
100 gram ricotta
50 gram suiker
100 milliliter vanillevla
120 milliliter Griekse yoghurt
200 gram pepernoten
Zo maak je het:

Zet een verse espresso en meng deze met de brandy. Laat het mengsel afkoelen en maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet even apart.
Doe de mascarpone, ricotta en de suiker in een kom en klop dit luchtig met een handmixer. Schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.
Doop de pepernoten één voor één in de afgekoelde koffie totdat ze doordrongen zijn van het vocht. Verbrokkel de pepernoten boven een ovenschaal en bedek hiermee de bodem.
Bedek de onderste laag met het romige mengsel en strijk glad met de achterkant van een leven. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.
Herhaal de stappen met de verschillende ingrediënten totdat deze op zijn en je verschillende lagen hebt. Eindig met een laag fijngemalen mokkaboontjes.
Zet de tiramisu in de koelkast en laat ten minste 1 uur opstijven (langer is beter!)

Reacties